Foto's


De gehaakte collectie van elSajette


Betty, een kokette kip met handtas, parelsnoer en roosjes op de schoenen (een patroon van Christel Krukkert)


Karel, de kikker, is ook een schatje... Deze kan zowel met z'n zwemband of zonder zwembad poseren.  Dit exemplaar is al een aantal keren gehaakt.  Eén Kareltje vertoeft in Parijs (patroon van Christel Krukkert).

Bij het zoeken naar nieuwe kleurtjes katoen, zag ik een nieuw boekje met patronen van Christel Krukkert "Aapjes haken".  Er zaten terug prachtig knuffelbeestjes tussen.  Al vlug begon ik met danseres Lilly, nadien Zoef enz...

De aapjes gingen vlot de deur uit.  Maar ik wilde toch mijn grenzen verleggen.  Ik moest erin slagen een eigen model uit te werken.  En ja hoor, op basis van een foto slaagde ik erin een ezel te maken.  Hij kreeg de naam Louis...
Louis had heel veel succes.  Hij vertoeft niet ver van zijn haakhuisje en geregeld kan ik hem nog bewonderen.
Aangezien Louis zo populair was, had ik besloten enkel dit patroon mee te nemen op vakantie.  Ik slaagde erin vier exemplaren te haken..., allemaal kleurrijk en fleurig
Er was een kleine jongen, Lander, die echt gebeten was door iedere knuffel van een giraf.  Zijn oma vroeg dan ook aan mij of ik dit kon haken...

  
 
 
 

Ikzelf hou nogal van katten en mijn uitdaging was om een kat te haken.  Er waren patronen beschikbaar via internet maar de prijs was er ook naar.  En iemand die al wat enige ervaring heeft met haken moet dit toch zelf kunnen hé.

 
 
 
 
 
Met de start van het nieuwe academie jaar kwam de vraag of ik een slang kon haken...
 
 
 
En toen werd het druk, heel druk...  Ik had plots een bestelling van 3 konijntjes en 3 aapjes.  Het was eventjes heel veel haken en weinig slapen.
 


 
En dan ging het snel.  De gevraagde knuffels werden gezien door anderen en geef toe, het is toch een mooi en tijdloos geschenk voor kerst en nieuwjaar. 
 
 
 
 Ik zocht een het patroon van een poes.  Een poes met z'n ondeugend karakter en gelukkig vond ik een gepast patroon.  Het patroon was in het Duits maar het resultaat is geslaagd.
 
 
 
 Een blog die ik veel bezoek is "Stip en haak".  Hier en daar geeft zij ook gratis patronen weg.  Ook leuk om te maken en je kan er een fleurig boeltje van maken.
 
 
En dan de peertjes (sleutelhanger)...
 
 

 


 

1 opmerking:

  1. De zwart-witte noemt Bibi en is eigenaar van chouchou :p

    BeantwoordenVerwijderen